Hírek, események

City logisztikai workshop

2023. május 8-án alakult meg az MLBKT Fenntartható City Logisztika Tagozata a BKK kezdeményezésére, többek között a BME City Logisztikai Kutatócsoportjának részvételével.

Biatorbágyi iskolások az egyetemen

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara, illetve annak Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszéke 2023. június 1-jén a biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola ötödikes tanulóit látta vendégül.

DHL előadás a Logisztikai Laborban

Tanszékünk Logisztikai Laborjában a DHL Express Hungary-val és a DHL Supply Chain-nel való kooperációnak köszönhetően újabb értékes előadást hallgathattak meg a logisztikai mérnök hallgatók.

Előadás a FastTrack rendezvényen

Május harmadik hetén a BME ALRT City Logisztikai Kutatócsoportja is részt vette a Civitas FastTrack EU-s pályázat befejező eseményén, a Capacity Building Week-en a Főváros és a BKK meghívásából.

AVON látogatás

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét ellátogattunk az AVON budapesti elosztóraktárába.

Sikeres szereplés a 36. OTDK-n

2023. április 19. és 21. között rendezték meg a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekcióját Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán. Az eseményen tanszékünket négy logisztikai mérnök hallgató képviselte.

AlphaPlan szakmai nap

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszéke adott otthont 2023. március 30-án egy fontos szakmai napnak, amely a beltéri ipari padló síkpontosságának kérdéseivel foglalkozott, legfőképpen az anyagmozgató gépek biztonságos és hatékony működtetése szempontjából. A résztvevők az előadások során megismerkedhettek a belgiumi székhelyű AlphaPlan innovatív megoldásaival, valamint a helyszínen kiállított és bemutatott eszközök […]