Előadás a BKK rendezvényén
Közzétéve: 2023.09.26.
Szeptember 21-én a BME ALRT Kutatócsoportja is részt vett a Budapesti Közlekedési Központ szervezésében tartott city logisztikai workshopon, amely a LEAD pályázathoz kapcsolódott. A rendezvény címe „Adat alapú tervezés a városi áruszállításban” volt, és a city logisztikai projektekkel kapcsolatos adatgyűjtés nehézségeivel, kihívásaival és megoldási lehetőségeivel foglalkozott.
A rendezvényen a BME ALRT Kutatócsoportját Dr. Sárdi Dávid és Bakos András képviselték. Dr. Sárdi Dávid előadást is tartott a rendezvényen „Az adatgyűjtés kihívásai a city logisztikai kutatásokban” címmel. Előadásában a Kutatócsoport adatgyűjtési projektjeit ismertette az adatgyűjtés nehézségeinek oldaláról, kitérve a budapesti koncentrált igénypont-halmazok üzleteinek 2015 és 2020 közti felmérésére, a Váci utca bevásárlóövezet topológiai modelljének felvételére 2018-ból, valamint a 2022-ben a budapesti tehergépjárművezetők körében végzett felmérés eredményeire is.
A rendezvényen a BME előadása mellett a BKK is tartott előadásokat, „Tájékoztató a city logisztikai feladatainkról”, „LEAD projekt: Alacsony károsanyag kibocsátású, adaptív last mile logisztikai megoldások igényvezérelt gazdasági környezetben digital twin segítségével”, illetve „Adatalapú tervezés a BKK-ban” címekkel. A KPMG részéről „Adatvezérelt tervezés geolokációs adatokkal” címmel hallgathattak meg a résztvevők egy előadást, a Hungaropharma képviselője pedig „Adat alapú járattervezés a Hungaropharma Zrt-nél” címmel tartott prezentációt.
Az előadások után először plenáris, majd pedig kiscsoportos jelleggel folytattak beszélgetést a résztvevők a city logisztikai tervezéshez szükséges adatokról, azok beszerzésének módjáról, valamint a budapesti city logisztikai adatkoncepcióról. A rendezvény szorosan kapcsolódott az MLBKT Fenntartható City Logisztikai Tagozatának munkájához, így a tagozat tagjai is nagy számban képviseltették magukat az eseményen.