Részvétel az MLBKT 31. Kongresszusán
Közzétéve: 2023.11.02.
Október 17. és 19. között Siófokon tartották a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 31. Kongresszusát. A rendezvényen a BME ALRT munkatársai is képviseltették magukat, a City Logisztikai, illetve a Gyógyszeripari Raktárfejlesztések szekciók előadóiként. A kongresszus első napján pedig hallgatóinkat is díjazták az MLBKT Lőrincz Péter Diplomamunka Pályázatán.
A Kongresszus első napján délelőtt tartották a Hallgatói Konferenciát, ahol átadták a 2023-as MLBKT Lőrincz Péter Diplomamunka Pályázat díjait is. A BSc-kategóriában Rosner Bence „Magyarországi fémipari vállalat üzemi logisztika folyamatainak feltárása” című dolgozata, illetve Kapui Bálint „Termelésközi készletezési folyamatok felülvizsgálata a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-nél” című munkája megosztott első helyezést ért el, témavezetőik Dr. Sztrapkovics Balázs, illetve Bertalan Marcell voltak. Varga Kristóf „Egy autóipari vállalat alapanyag kiszállítási folyamatainak vizsgálata és fejlesztése” című szakdolgozata második helyezést ért el, témavezetője Dr. Sárdi Dávid volt. Az MSc-kategóriában Rudolfné Matiscsák Eszter „Nagybani Piacon létesítendő konszolidációs központ megvalósításának vizsgálata és kialakításának lehetőségei” című munkája első helyezést ért el, témavezetője Dr. Bóna Krisztián volt, Galamb Emese „Egydarabos áramlás kialakítása vasútipari összeszerelő üzemben” című diplomaterve pedig harmadik helyezett lett, témavezetője Bertalan Marcell volt. Az első helyezett hallgatók előadást is tartottak munkáikról. Díjazott hallgatóinknak és témavezetőiknek ezúton is gratulálunk!
A Kongresszus első napjának délutáni szekció közt tartották meg a City Logisztika szekciót az MLBKT Fenntartható City Logisztika Tagozata szervezésében. A szekcióvezető Büki Aletta volt a Budapesti Közlekedési Központ képviseletében. Az esemény első részében Strang Tamás (BKK), a MLBKT Fenntartható City Logisztika Tagozat vezetője tartott előadást „A városi áruellátás kihívásai, megoldási lehetőségei” címmel, ezt pedig forgószínpad jelleggel követték további előadások. „A city logisztika szerepének erősítése a várostervezésben” című beszélgetést Büki Aletta és Strang Tamás tartották, „Fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontok érvényesítése” címmel Horváth Kristóf (KPMG, ESG & Fenntarthatósági Tanácsadás) és Kelemen Gábor (BKK) beszélgettek a megjelentekkel, a forgószínpad „Együttműködési lehetőségek a városi áruszállítás szereplői között” című állomását pedig tanszékünk City Logisztikai Kutatócsoportjának képviseletében Dr. Bóna Krisztián és Dr. Sárdi Dávid vezényelték.
A Kongresszus második napjának délutáni eseményei között rendezték meg a Gyógyszeripari Raktárfejlesztések szekciót, az MLBKT Gyógyszeripari Tagozata, illetve a Hungaropharma Zrt. és a Béres Zrt. szervezésében. A szekció első részében a Hungaropharma Zrt., az SSI SCHÄFER Kft., illetve a Béres Zrt. képviselői tartottak előadásokat a Hungaropharma és a Béres új automata raktárainak megvalósításáról, majd pedig a Béres Zrt. új raktárának megvalósítása kapcsán felmerült kihívásokat kerekasztalbeszélgetés formájában vitatták meg az érdekelt felek képviselői. A kerekasztalbeszélgetésben a Béres Zrt.-t Vresics József, a Jungheinrich Hungária Kft.-t Somogyi Attila, az ISYS-ON Informatikai Tanácsadó Kft.-t Pinczés Zoltán, az ALRT Engineering csapatát Dr. Bóna Krisztián, a Gamma Digital Kft.-t pedig Horváth Norbert képviselte. A szekció lebonyolításában tanszékünk részéről részt vett még Róka Ádám is.