Sikeres szereplés a 2023-as TDK-n
Közzétéve: 2023.11.22.
November 16.-án lezajlott a 2023-as Tudományos Diákköri Konferencia. A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar rendezvényének ezúttal a Bosch Budapest Innovációs Kampusz adott otthont, itt a Logisztika szekcióban nyolc logisztikai mérnök és egy volt logisztikai mérnök hallgató összesen hat dolgozata képviselte tanszékünket. Emellett a Gazdaságtudományi Kar Középiskolás TDK szekciójában egy további dolgozat kapcsolódott az ALRT munkájához.
A Logisztika szekcióban Tóth Ádám és Horváth Ádám „A sürgősségi betegellátó osztályok betegellátás-szervezési folyamatainak fejlesztése digitalizációs megoldások alkalmazásával” című munkája végzett az első helyen, témavezetőjük Dr. Bóna Krisztián volt. A második helyezést megosztva Ráduly Nóra és Tihanyi Janka „Budapesti rakodóhelyek city logisztikai szempontú elemzése” című dolgozata (témavezető: Dr. Sárdi Dávid), valamint Vonyó Péter András „Raktári folyamatok optimalizálása: Genetikus algoritmusok és heurisztikák alkalmazása a tárhelykijelölési és az útvonalválasztási probléma megoldására” című munkája nyerte el (témavezetők: Dr. Sztrapkovics Balázs, illetve Dr. Martinek Péter a VIK ETT-ről). Ráduly Nóra és Tihanyi Janka dolgozata emellett elnyerte az EELISA (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance) konferenciáján való részvételt is. Harmadik helyezést ért el Uglik Zalán Tiborc „Metrikák és kapcsolódó indikátorok definiálása a city logisztikában használt csomagautomata topológiák térbeli tulajdonságainak értékelésére” című dolgozata, témavezetője Dr. Bóna Krisztián volt. Az első három helyen végzett hallgatók a fentiek mellett elnyerték az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) való részvétel lehetőségét is.
A Logisztika szekcióban jutalomban részesült Kovács Petra és Kovács Dóra „Forgalomszervezési stratégiák drónokkal támogatott tömeges áruszállítási feladatok esetén” című dolgozata (témavezető: Dr. Bóna Krisztián), valamint Tompa Tamás Kristóf „A BME hulladékgyűjtő rendszerének vizsgálata” című munkája (témavezető: Dr. Kovács Gábor) is. A GTK és a KJK közös Középiskolás TDK szekciójában Markovics Benjámin „“Postagalamb reload”, drónok, avagy repülő robotok a jövő logisztikájában” című TDK-dolgozata Dr. Bóna Krisztián témavezetésével ért el megosztott I. helyezést. Benjámin munkájának köszönhetően először készült középiskolás dolgozat az Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszéken.
Hallgatóinknak és témavezetőiknek ezúton is gratulálunk! A mellékelt képek forrása: Robert Bosch Kft.